Een tijdje terug heb ik voor Globally Cool, een internationaal opererend consultancy bureau, een totaal-inrichtingsvoorstel gemaakt. Het bedrijf had een monumentaal pand in Leeuwarden gekocht en wilde graag een moderne en inspirerende werkomgeving. Het interieurontwerp en inrichtingsplan betrof meer dan 300 m2, waaronder een grote glazen vergaderruimte, kantoortuin, kantoor voor het management, een eetkeuken en een studio.

Behoefte aan extra vergaderruimte

Inmiddels zijn we 4 jaar verder en is het bedrijf met de tijd mee gegroeid. Zo zijn er actieve werkplekken gecreëerd met fietsstoelen en is er een extra vergaderruimte bijgebouwd met een vergader capaciteit van 5 personen. Ik ben vervolgens gevraagd voor een advies voor de inrichting van de extra vergaderruimte.

De voordelen van hoog vergaderen

Na het uitwisselen van de wensen en eerste ideeën met de directie ben ik aan de slag gegaan met het concept van ‘hoog vergaderen’ dat ook makkelijk ingezet kan worden voor video conferenties. Het idee daarachter is dat de werknemers uit de standaard zithouding komen. De verandering van houding in een interactievere omgeving stimuleert creativiteit en concentratie. De medewerkers kunnen niet onderuitgezakt in de stoelen zitten en dit zorgt ervoor dat er naast betere concentratie ook meer alertheid is. Daarnaast geeft het een wat informelere sfeer en creëert meer binding.

Inrichtingsadvies vergaderruimte

Moderne en stoere inrichting

In de zoektocht naar een leuke meubellijn die past bij het concept en goed aansluit bij de andere inrichting ben ik uitgekomen bij een moderne en stoere hoge tafel van staal en massief eikenhout en vergaderkrukken van Lijn M. De glazenwand van de vergaderruimte wordt gebruikt voor “plaksessies” tijdens het brainstormen. Daarnaast is er een beeldscherm op de muur geplaatst voor presentaties. In het ‘nieuwe normaal’ met beeldbellen en video conferenties, wordt de ruimte ook veel gebruikt voor Zoom sessies en het verzorgen van webinars. Al met al een echte (Globally) Coole ruimte geworden. ?