Deze maand heb ik iets gedaan wat voor mij niet heel gebruikelijk is; ik mocht een inrichtingsadvies geven voor een hotelkamer. Hoe leuk! Mijn dochter studeert momenteel aan de Hogere Hotelschool in Den Haag en door een studenten projectgroep werd ik gevraagd  om een interieurontwerp te maken voor een nieuw concept hotelkamer. Het hotel concept is gericht op de doelgroep genaamd ‘Bleisurist’. De nieuwe generatie reizigers. Gasten die voor zowel zakelijke als recreatieve doelen op reis gaan. Het hotel concept is daarnaast gebaseerd op de zogenaamde ‘Smart hotels’. In dit concept speelt technologie en duurzaamheid een grote rol.

Ik kreeg een kleurenpallet en een lijst met eisen waar de kamer aan moest voldoen en ben aan de slag gegaan. Met de doelgroep ‘Bleisurist’ centraal moest de kamer uiteraard voorzien zijn van een fatsoenlijk bureau om aan te werken, maar ook een goede zithoek om te ontspannen. Voor het inrichtingsadvies heb ik gekozen voor een moderne, huiselijke en ontspannen sfeer gebruik makend van grote ramen die veel zonlicht binnenlaten, warme, serene en natuurlijke kleuren. Vanuit het duurzaamheidsprincipe heb ik gekozen voor een FSC gecertificeerde hardhouten vloer en het gebruik van eco gecertificeerde kleden en bedtextiel.

Zie ook de projectbeschrijving voor meer afbeeldingen op mijn portfolio pagina.