Van 7-11 februari waren grote en kleine spelers uit binnen-en buitenland weer verzameld op de Ambiente beurs in Frankfurt: Een van de grootste internationale vakbeurzen op het gebied van huis en interieur. Een mooie bron van inspiratie.

Interieur trends

Drie trend thema’s waren door het designburo van Ambiente samengesteld op basis van de producten van 4500 exposanten:

  • Shaped and softened: Producten met een zachte en volumineuze uitstraling met ronde vormen en neutrale kleuren.
  • Precise and architectural: Een industriële look met hoogwaardige materialen, robuust, duurzaam en functioneel met tonen van zand en cement.
  • Artistical and diverse: Het meest onconventionele thema met verrassende combinaties van concepten en kleuren. Kunst, handwerk en digitale techniek uit alle windstreken komen samen.

Een van de mooie voorbeelden van een product dat uit de trend thema’s (shaped and softened) sprong was de aero zeppelin bank van Diesel Living in samenwerking met Moroso.

interieurdesign-inrichtingsadvies-offiz-hoomz-zeist-aerozeppelin-bank
 

Eye-catching design uit Brazilië

Er was een speciale design special van Braziliaanse ontwerpers met mooie onverwachte ontwerpen. De producten die er voor mij uitsprongen waren de Coral Chair van Sergio Matos en de Orbe lamp van Studio Rain.

interieurontwerp-inrichtingsadvies-zeist-offiz-hoomz-meubilair-coral-chair

Milieuvriendelijke haard uit Denemarken

Minimalistisch, strak en milieuvriendelijk…. Wat een super leuke haard van staal en hout van Lefeu! Een verplaatsbare haard voor binnen of buiten die brandt op bio-ethanol. Dus wel de gezelligheid en warmte maar geen milieuproblemen met deze haard.

interieurontwerp-inrichtingsadvies-zeist-offiz-hoomz-haard-lefeu (1)

 

Mooiste stand

Een van de mooiste stands vond ik die van Ethnicraft. Dit Belgische bedrijf had een prachtige ambiance gecreëerd met meubilair en accessoires in zachte harmonieuze tonen en materialen met mooie prints. De kussens zijn prachtig, maar wat dacht je van de bijzettafels met mix ’n maych trays. Je kan er oneindig mee combineren. De combinatie mogelijkheden zijn goed te zien op de website.

interieurontwerp-inrichtingsadvies-zeist-offiz-hoomz-tafels-en-kussens-ethnic (1)