Het is weer zover! Een nieuwjaar is aangebroken en dat kan natuurlijk niet zonder nieuwe kleurentrends. AkzoNobel speelt een leidende rol waar het gaat om kleurentrends voor het interieur. Het AkzoNobel Global Aesthetic Center doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar kleurentrends en de resultaten daarvan worden in meer dan 80 landen wereldwijd gebruikt, onder meer door het AkzoNobel merk Flexa. Het verfmerk Flexa bestaat al meer dan 60 jaar en is uitgegroeid tot de trendsetter op het gebied van kleur en interieur. Jaarlijks maakt Flexa de trendkleur voor het aankomende jaar bekend. Daarnaast worden een aantal kleurenpaletten gecreëerd waarin de trendkleur een centrale rol speelt. De Flexa kleuren trends worden vastgesteld door kleurenexperts en bij elk kleurenpalet hoort een eigen sfeer.

De trendkleur voor 2019: Spiced Honey

Deze kleurentrend is gekozen door de kleurexperts om het optimisme van nu te weerspiegelen. Spiced Honey is een warme amberkleurige tint, geïnspireerd door de schoonheid van honing. Spiced Honey kan rustgevend, gezellig of levendig zijn naargelang van het palet waarmee je het combineert. Flexa heeft 4 verschillende paletten samengesteld: Think, Dream, Love en Act.

Offiz en Hoomz interieur advies en ontwerp kleurentrend Flexa Spiced Honey

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Think palet

Offiz en Hoomz interieur advies en ontwerp - kleurpalet1Met de kleuren uit het Think-palet ademt het interieur een sfeer uit van rust. Je kunt er jezelf zijn. Het relaxte palet aan verfkleuren bestaat uit een mix van rijke natureltinten met hier en daar een vleug roze, diep bordeaux en een volwassen donkerblauw.

 

 

Dream palet

Offiz en Hoomz interieur advies en ontwerp - kleurpalet2Met het Dream palet creëer je een ruimte waar je stil kunt zijn. Een rustige plek om te gaan zitten en vredig weg te mijmeren. Het palet is zacht en warm. Een vriendelijke, mix van romantisch poeder roze en vergrijsd blauw geeft rust, terwijl de spiced honey kleur diepte toevoegt.

 

 

Love palet

Offiz en Hoomz interieur advies en ontwerp - kleurpalet3Met het Love palet vorm je een huis waar bewoners zich kunnen omringen met wie en wat ze maar belangrijk vinden. Dit palet, het warmste van 2019, zit naast de spiced honey kleur vol rijke, verzadigde nuances, uiteenlopend van bosgroen tot donker turquoise en een pigmentrijk terracottarood, en een aantal lichte natureltinten.

 

Act palet

Offiz en Hoomz interieur advies en ontwerp - kleurpalet4Als je voor dit palet kiest, wil je van je huis energie krijgen. Dit speelse palet combineert warme roodtinten met groen, zachter roze en blauw, onderstreept met grijs en wit. De gouden ondertoon van de spiced honey kleur garandeert dat het geheel warm en uitnodigend blijft.

Meer informatie

Ontdek wat de achterliggende inspiratie is voor Spiced Honey en hoe deze kleur de sfeer in jouw huis kan veranderen op de website van flexa.