Wat een prachtig project! Toine mag dan met pensioen zijn, door zijn passie voor het vak werkt hij nog steeds als ZZP-er. Iets wat veel mensen wel zouden willen doen denk ik zo. Nou kon Toine een mooi nieuwbouw kantoor kopen bij hem in de buurt. Een ware oase met opslagruimte en een garage waarin hij ook zijn ‘guilty pleasure’, zijn Volvo oldtimer, kan stallen.

Zijn zoons wilden maar al te graag meedoen met dit nieuwe kantoor, verleid door de gedachte aan een eigen werkruimte en trainingsfaciliteit. Gelegen in het hart van het land, in Zeist, leent de locatie zich uitstekend voor allerlei activiteiten.

Flexibiliteit, creativiteit en ontspanning
In dit project heb ik gekozen voor een concept dat draait om flexibiliteit, creativiteit en een ontspannen sfeer, waarin je moeiteloos van werkplek kunt veranderen en makkelijk een training kan geven.

De tafels voor de trainingen zijn ontworpen met mobiliteit in gedachten, zodat de opstelling telkens aangepast kan worden naar wens. De hanglampen van Luceplan zijn eveneens verstelbaar in hoogte, voor een optimale aanpassing aan de behoeften van het moment.

Om een atmosfeer van creativiteit en ontspanning te creëren, heb ik bij de keuken gekozen voor een hoge tafel met krukken. Bovendien heb ik, als eerbetoon aan Toine’s verleden als cartograaf, zijn collectie oude kaarten een prominente plek gegeven in het ontwerp. En niet te vergeten, een bijna levensechte foto van zijn geliefde oldtimer.

Met verschillende gebruikers van het kantoor in gedachten, heb ik ook een afgeschermde plek gecreëerd voor concentratie en privacy. Zo kan iedereen zich op elk moment terugtrekken om ongestoord te werken wanneer dat nodig is.

Toine en zijn zonen zijn erg blij met de nieuwe werkplek. Ik denk dat er voorlopig nog niet veel van dat pensioneren komt!