Project Description

Voor deze opdracht ben ik gevraagd om mee te denken over de woonkamer. Het gaat om een jaren 30 huis met leuke oude details zoals een oude en suite. Het nadeel van de en suite is alleen dat deze de woonkamer optisch kleiner maakt.

En suite met stalen deuren en meer licht

Ik heb in mijn inrichtingsplan ervoor gekozen om modern met oud te combineren en het principe van de en suite in ere te houden maar de houten constructie te vervangen door een constructie met stalen deuren. Met zo’n mooi modern en stoer element wordt de ruimte groter en de totale beleving lichter. De lichtstrook die er nu al zit wordt iets breder zodat er nog meer licht binnenkomt. In de woonkamer heb ik nog wat extra zitruimte gecreëerd door de extra deur in de schuine wand naar de gang weg te halen. Op die plek kan nu een mooi fauteuiltje staan.

Verbinding met de keuken

Tot slot heb ik bij de keuken een wand weggehaald en daar een modern kookeiland geplaatst om de keuken en eetkamer meer met elkaar in verbinding te brengen. Met deze relatief kleine aanpassingen is de woonruimte totaal opgefrist en heeft het een heel eigen karakter gekregen met meer licht, ruimte en verbinding. Jolanda en Jelle zijn klaar voor de volgende fase in hun oude vertrouwde maar fijn vernieuwde huis.