Bijna iedereen moest er de afgelopen weken aan geloven: Thuiswerken! Maar wie heeft er nou echt een goede en fijne thuiswerkplek? In deze tijd van bezinning lijkt het een goed moment om na te denken over een goede thuiswerkplek want het zou zo maar eens kunnen dat we in de toekomst veel vaker zullen gaan thuiswerken. Veel werkgevers en werknemers hebben kunnen ervaren dat het eigenlijk best wel kan. Nou ja, als de kinderen gewoon naar school zijn …
????

Creëer een werkplek die rust uitstraalt

Maar voor veel mensen blijft het een uitdaging om niet afgeleid te worden. Er is thuis natuurlijk altijd wel iets anders te doen dan werken. Zelfs als je geen kinderen hebt of dat die naar school zijn. Een werkplek die rust uitstraalt kan zeker helpen om minder afgeleid te worden. Probeer daar voor te zorgen door de werkplek sowieso opgeruimd te houden. Zo niet, dan zoek je binnen de kortste keren een uitvlucht om te gaan opruimen.

Omarm de natuur

Daarnaast is het goed om met natuurlijke materialen zoals hout te werken en rustgevende neutrale, zachte kleuren te gebruiken. Planten en bloemen helpen ook goed. En…. Probeer je plek zo te creëren dat je voldoende daglicht hebt. In een donkere ruimte raak je snel opgebrand.

Met plezier naar je werk

Als je in staat bent om zo een eigen hoek in de woonkamer of aparte kamer in het huis in te richten tot jouw home office dan kan je goed productief werken en het een lange tijd vol houden. Dus corona virus of niet, in het nieuwe-normaal heb jij dan alvast je voorsprong te pakken. Je zal met plezier naar je werk gaan!

Inspiratie nodig?

Op Pinterest heb ik een bord gemaakt met een aantal leuke home offices. Dus kijk lekker rond en laat je inspireren! En mocht je aanvullend advies willen voor een thuiswerkplek op maat, stuur me gerust een berichtje of bel maar even.