Zo’n kans krijg je niet elke dag… Een inrichtingsadvies geven voor een appartement in Barcelona. En wat een snoepje is het geworden!  Er moest wel heel wat gebeuren hoor. Het appartement is gelegen in de Gotische wijk, in het hart van Barcelona. Op een prachtige lokatie. Op loopafstand van de zee en de kathedraal. Maar het appartement was zwaar gedateerd.

Eigenlijk moest alles eruit. Keuken, badkamer, plafonds, oude elektra en leidingen. Het gaf natuurlijk ook de mogelijkheid om te spelen met de combinatie van een moderne inrichting met mooie oude elementen, zoals de hoge deuren, de originele tegelvloer, een Catalaans bogenplafond en plafondornamenten. Dat zie je eigenlijk al meteen bij de entree in de hal. Ik heb daar grote moderne hangende cirkellampen geadviseerd die mooi contrasteren met de weldadige plafondelementen.

Interieuradvies woning Barcelona

In de woonkamer een zitbank met chaise longue in een warme tint die goed combineert met de tegelvloer, een natuurlijke houten lamp met warm roze licht en een knallend kunstwerk aan de muur. De eettafel, ook in een warme houtsoort, met een speelse set van stoelen met leer en stoffen bekleding, sluit aan op een modern kookeiland. Met alle tapas barretjes om de hoek zal daar waarschijnlijk niet eens veel gebruik van gemaakt worden, maar mocht het er dan toch af en toe van komen, dan sta je daar vast met een grote glimlach op je gezicht te koken.

Het appartement heeft de eigenaren hoe dan ook al veel mooie momenten geboden. Ze zijn er super blij mee. Ik kan niet wachten om er zelf ook weer eens heen te gaan om te kijken hoe het nu is. Maar ja, wie wil dat nou niet? Even een weekje Barcelona…Heerlijk!

PS: Meer foto’s en tekeningen kan je zien op de projecten pagina.